Vintage vloerkleden uit Turkije

Vintage vloerkleden uit Turkije

Herkomst vintage vloerkleden

Sinds enige jaren krijgen oude gebruikte vintage vloerkleden uit Turkije een tweede leven in de westerse wereld. De oude gebruikte kleden worden verzameld en naar fabrieken gebracht in Turkije. Al deze kleden worden geschoren. De hoge pool wordt eraf gehaald. Daarna wordt het vloerkleed gewassen en in de zon gelegd. Hierdoor drogen de kleden niet alleen maar vervagen ook de oorspronkelijke kleuren. Hierna krijgt het vloerkleed een nieuwe trendy kleur. Dit kan in alle kleuren,; roze, groen, blauw etc.

Omdat de basis (het oude kleed) altijd anders is, komt elk kleed verschillend uit het verfbad. Bij het ene kleed is de verf mooi egaal achter gebleven, bij het andere hecht de verf slechts op bepaalde delen.

Deze behandeling zorgt ervoor dat het klassieke kleed nu een stoere uitstraling heeft. Het oude klassieke kleed heeft een gedaantewisseling ondergaan naar een hip en trendy vloerkleed.

In onze tegenwoordige interieurs blijken deze oude kleden perfect te passen. De trend in onze hedendaagse interieurs is een strakke vloer van beton of hout.  Vintage vloerkleden komen hierop perfect tot zijn recht.

vintage vloerkleden
vintage vloerkleden

Nieuwe trend; klassiek maar toch stoer vloerkleed?

Tijdens een van onze bezoeken aan de fabriek zagen we hoe elk kleed een nieuwe, trend, kleur kregen. Daar zaten ook kleden bij waarvan wij dachten dat dat eigenlijk zonde was. Sommige kleden uit de stad Isparta hadden hele mooie pastel kleuren van origine en ook andere typische Turkse kleden hadden een mooie combinatie van meestal rood en blauw. Door het scheren was de hoge pool wel verdwenen en is gelijk het oubollige verdwenen.

Deze originele vloerkleden blijken ook prima te passen in onze hedendaagse moderne stijl. Vaak worden deze kleden als een soort lappendeken over elkaar gelegd.

Op deze manier is er wel voor elk vintage vloerkleed een mooi plekje in de westerse huizen, kantoorpanden, horeca etc.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *